3 juli 2013
Het favoriete lied van Inspiratie

Het getal twee-twee-drie

Gezang 223

Als kind kon ik eindeloos de melodie neuriën en zingen van ‘Als ik hem maar kenne…’ De tekst snapte ik niet helemaal. Vooral couplet 2 van Gezang 223 was favoriet. In 1973 kwam het Liedboek voor de Kerken uit. Ik bladerde direct naar Lied 223 om te kijken of het was overgenomen. Het stond er niet! Ook na bladeren in het register vond ik het lied niet. Ik besloot om de nieuwe 223 te proberen. Na een paar keer spelen, was ik verkocht: een mooie melodie! De betekenis van en voorkeur voor de coupletten is in de loop der jaren met mijn ervaringen veranderd.
Door de melodie en tekst zing ik daarmee iets boven mezelf uit alsof het mij toegezongen wordt. Ik ben benieuwd wat in het Nieuwe liedboek op 223 staat.

Marijke van Grafhorst, Hilversum

Meer artikelen