17 juli 2013
Inspiratie

Nieuw! Nou ja, nieuw….

vocaal

Het nieuwe Liedboek. Maar wat is er nou precies nieuw? Voor verreweg de meeste liederen geldt toch wel dat ze al eens ergens verschenen zijn. In andere bundels of als losse publicaties. Wat nieuw is, is dus vooral de bundeling in één boek.

En wie wat bewaart heeft wat! Dat kan er toe leiden dat je toch wel even hard moet lachen, als er met veel ophef een modern nieuw lied ten tonele wordt gevoerd in Monnickendam. Helemaal van deze tijd, een vlot lied over de verloren zoon.  Met een hippe, beetje gewaagde tekst: “Een jongen met een grote mond” (LB 185) van René van Loenen en Jacques van den Dool. Ook in het nieuwste nummer van het blad Vocaal werd dat lied nog eens in de schijnwerpers gezet.

Maar, … wat vinden we in de kast? De oude gestencilde, handgeschreven versie uit een grijs verleden. Uit 1982 om precies te zijn! Zo nieuw is het lied dus ook niet. OK, de opmaak is helemaal nieuw.

[one_third]

vocaal

Tijdschrift Vocaal

[/one_third]

[one_third]

lied origineel

Originele, handgeschreven versie

[/one_third]

[one_third_last]

bron

Bron waarin het lied was opgenomen in 1982

[/one_third_last]

Meer artikelen